Hipersuli, robotika és 3D nyomtatás Velencén

Közel negyven gyereket láttunk vendégül Velencén, akiknek megmutathattuk, hogy miként képzeljük el a modern informatikai oktatást.

Hipersuli, robotika és 3D nyomtatás Velencén

Az augusztusi HelloWorld táborunk keretén belül, Velencén öt napon keresztül 39 gyerek ismerhette meg a programozás, a 3D tervezés és -nyomtatás, valamint a robotvezérlés alapjait. 

Jó volt látni, hogy az elmélet a gyakorlatban is működött, hiszen sok gyerek a szabad foglalkozások alatt is programozott, még tovább tökéletesítve a játékát, és voltak, akik már a helyszínen felismertek egy szoftverrel áthidalható problémát, és hozzá is kezdtek a program elkészítéséhez. Mindössze két nap elegendő volt ennek elérésére.

helloworld_screenshot_20150825225344_1_nfh.jpg

Nem állítjuk, és nem is ígérjük, hogy öt nap alatt kész programozót, 3D tervezőt faragunk bárkiből. Nem teszünk csodát, mi csupán az alapokat tudjuk átadni a gyermekeknek, valamint az érdeklődésüket tudjuk felkelteni az informatika feltörekvő ágazatai iránt. A mögöttünk hagyott egy hét után a jelen lévő gyerekeknek majd kétharmada nyilatkozott úgy, hogy a jövőben szeretné elmélyíteni a programozó tudását, több mint felük a 3D tervezéssel is többet akar foglalkozni, míg egyharmadukat a robotvezérlés is felcsigázta. Rengeteg erőt kaptunk a gyermekekről és ígérjük, hogy folytatni fogjuk a megkezdett munkát!

Lépjen kapcsolatba velünk

Kapcsolat

Project029 Magyarország Kft.
Cim: 1132 Budapest, Visegrádi utca 31.
Tel: (+36 1) 577-4301
E-mail: info@project029.hu

Ügyfélszolgálat

Sajtókapcsolat

  • Kérjük partnereinket, hogy sajtóközleményeiket a következő e-mail címre küldjék: sajto@project029.hu