Események

HelloWorld

Szélvész gyorsan fejlődik az informatikai iparág, amellyel mi, emberek is nehezen tudunk lépést tartani, nem hogy az oktatási rendszerünk, amely még mindig Turbo Pascal programozással, és elméleti képzéssel próbálja felkészíteni a gyermekeket a munkaerőpiacra, ahol becslések szerint több mint 20 ezer betöltetlen informatikus állás van. A PC World ezt felismerve elindította a HelloWorld mozgalmat, amely keretén belül általános és középiskolás gyermekek egy szakértők által összeállított tananyagon keresztül testközelből ismerhetik meg a programozás, a robotvezérlés és a 3D tervezés alapjait. A mozgalom sikeresen debütált: 2015-ben Velencén 40 gyermeknek már megtaníthattuk a modern kulcskészségek alapjait.

ICT DAY

Hogyan képes hozzájárulni az ICT az üzleti sikerekhez?

Az infokommunikációs iparág szereplői hazánk innovációs zászlóshajói. Ők azok, akik megtalálták az informatika válaszát a megváltozott környezet kihívásaira. Rendezvényünk célja fórumot nyitni a kínálati piac szereplőinek, hogy bemutathassák gondolataikat, példájukat, javaslataikat a hazai üzleti élet döntéshozói és döntéselőkészítői számára, majd megvitathassák azt egymással és a piac többi szereplőjével.

Open Source

2014-ben ott tartunk, hogy az Open Source a vállalati informatika megkerülhetetlen része, hiszen olyan „trendi” területeken jelenti az innováció vezérlő lángoszlopát, mint a felhő, a Big Data, a mobil alkalmazások, a vállalati mobilitás, az online oktatás vagy az alkalmazások integrációja. Az idén 45 éves Computerworld 2014-es Open Source konferenciája a legforróbb trendekről szóló előadások, esettanulmányok mellett kiváló lehetőséget termet, hogy megismerkedjen és eszmét cseréljen azokkal, akik a legújabb technológiákat fejlesztik vagy vezetik be éppen.

Az idén 45 éves Computerworld 2014-es Open Source konferenciája kiváló lehetőséget biztosít azoknak a hazai szakembereknek az elérésére, akik a nyílt forráskóddal kapcsolatos döntések meghozatalában vagy előkészítésében vesznek részt.

Secworld

A kiberbűnözés túl nagy üzletté vált ahhoz, hogy hatásait megfelelő ráfordítás nélkül a vállalatok kerítésén kívül lehetne tartani. Az elmúlt hónapok tendenciái alapján a kiberbűnözők egyre gyakrabban vesznek célba magyar vállalatokat. Az idei biztonsági trendek a sötét oldal előretörését mutatják.

Innoworld

Merjünk folyamatosan fejlődni, fejleszteni! Tanuljunk a legjobbaktól, tanuljuk meg a legújabb fejlesztési módszereket, technológiákat.

Kiemelt témák:

3D-nyomtatás, online oktatás, ipari és mezőgazdasági gépek a hálózatban, érzékelők mindenütt, okos órák és kiegészítők.

Merre tart a technológia és ennek milyen hatásai lesznek?

CIO.hu

Az IT-felsővezetők egyik legnagyobb konferenciája.

GameNight

A GameNight a magyar játékipar nemhivatalos házibulija. Egyaránt hivatalosak rá a videojátékok fejlesztői, forgalmazói, a média képviselői és természetesen maguk a játékosok is. A rendezvényt 2013 májusában indította útjára a legnagyobb hazai online és offline játékmagazin, a GameStar. A látogatók száma hónapról-hónapra nőtt és néhány hónap alatt sikerült átlépnie a 200 fős határt.

Közös játék a kihelyezett konzolokon, beszélgetés és iszogatás: ez minden GameNightban közös. Ezen felül azonban minden rendezvény egyedi is, vagy egy aktuálisan megjelenő játék, vagy valamilyen más játékipari történés, aktualitás határozza meg a rendezvények tematikáját. Volt már GameNighton Assassin’s Creed IV launch party is, de retró hangulatú játékterem is, jótékonysági célú zombiöléssel (!). A GameStar ezzel a piacon teljesen egyedülálló rendezvénysorozatot indított el, ahol hónapról-hónapra közvetlenül képes kapcsolatba lépni olvasóival, partnereivel.

GameStar tábor

A GameStar tábort immáron tizenegyedik éve szervezi meg kiadónk a brand rajongói számára. Az 55-60 fős, egyhetes események ötvözik a lazább informatika (játék) és a hagyományos tábor (nem játék) főbb jellemzőit. Az esemény minden évben a mintegy 25 000–30 000 főt számláló, kifejezetten aktív GameStar közösség kiemelt eseménye, szervezését, lebonyolítását és beszámolóit mindig komoly érdeklődés kíséri. A szervezett és az adhoc programokat a GameStar szerkesztősége és a partnerek közösen állítják össze, kezdve a játék-versenyektől a hardver- és szoftverbemutatókon át a közös étkezésekig, kirándulásokig vagy hagyományos tábori versenyekig.