Az eddigi legnagyobb robotfesztivál érkezik Budapestre

Budapest, 2019. december 18. - Két globális ifjúsági robotépítő-verseny, egy robotszumókupa, valamint megannyi ingyenes programozó workshop vár A Jövő Iskolája rendezvény látogatóira.

Az eddigi legnagyobb robotfesztivál érkezik Budapestre

Ismét robotinvázió lesz Budapesten, hiszen a FIRST LEGO League regionális döntője keretében újra összemérik tudásukat a főváros legtehetségesebb ifjúsági robotépítői és -programozói, míg a kifejezetten a kisebb korosztály megcélzó FIRST LEGO League Junior budapesti kiállításán tíz éven aluli gyerekcsoportok mutatják majd be okosvárosprojektjeiket, valamint az azokban elhelyezett robotjaikat. A nemzetközi versenyre bulgáriai csapatokat is várnak, ráadásul a magas színvonalra jellemző, hogy tavaly a budapesti fordulóból továbbjutó TövisASAP egészen a detroiti világdöntő megosztott második helyéig menetelt. Idén a budapesti döntő zsűrijében többek között helyet kap a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ, az EPAM, a Hipersuli, a DreamJo.bs szakértője, valamint Balogh Péter, az NNG alapítója és a Cápák között szereplője.

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium épületében megrendezett A Jövő Iskolája rendezvényen a két nemzetközi robotverseny mellett a RoboLabor Országos Robotszumó Bajnokság HelloWorld Kupája is különleges izgalmakat tartogat a látogatóknak, ráadásul a versenyek szüneteiben a helyszínen lévő fiatalok workshopokon építhetik meg és programozhatják be saját robotjaikat, illetve hazai szakértők előadásaiból megismerhetik a robotvezérlés jövőjét és trükkjeit.

A szervezők egy különleges innovációexpóval is készülnek, valamint több programmal kedveskednek a családoknak. A helyszínen ki lehet majd próbálni napjaink legújabb és legmodernebb társasjátékait, a látogatók egy LEGO kiállítással is találkozhatnak, valamint a hazai LEGO-közösség több jelentős képviselőjével, a fiatalok pedig hazai innovációs műhelyek által szervezett ingyenes workshopokon kóstolhatnak bele a programozásba és a robotvezérlésbe. A rendezvény főtámogatója és szakmai partnere a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cége, az EPAM.

"A Jövő Iskolája rendezvény támogatása nekünk, az EPAM-nak szinte magától értetődő, hiszen mindazt képviseli, amiben hiszünk, és amit napi szinten látunk működni a gyakorlatban. A közép-kelet európai gyökerekkel rendelkező, ma a New York-i tőzsdén jegyzett EPAM évek óta az egyik leggyorsabban növekvő vállalat a szektorban, amiben nagy szerepe van az élet minden területén zajló digitalizációnak. Az EPAM nagy részben a régió egészen a közelmúltig kiemelkedő természettudományos oktatásának köszönhette sikereit, amelynek megújításához saját céges kereteink adta lehetőségekkel szeretnénk hozzájárulni. EKids programunk évek óta nagy sikerrel és változatos módon ismerteti meg a gyerekeket nemcsak a digitalizációval, hanem a kreatív gondolkodással is, és ennek a tevékenységünknek bővítéseként örömmel vesszük ki részünket a Jövő Iskolája kezdeményezés mint platform támogatásában"

- nyilatkozta Bozsó Attila, az EPAM regionális igazgatója.

Helyszín: 1035 Budapest, Raktár u. 1 (Alternatív Közgazdasági Gimnázium)
Időpont: 2020. január 11., 10-19 óra
Belépés: mindenki számára ingyenes

A rendezvényről bővebben a firstlegoleague.hu oldalon olvashatsz.

További információ:

Molnár József

+36 20 393-6704

jmolnar@pcworld.hu

A FIRST LEGO League versenyről

A FIRST LEGO League (röviden FLL) a FIRST által szervezett, nemzetközi, 9-16 éveseknek szánt, Lego Mindstorms robotokon alapú robotverseny. A sorozatot, amelyet 1998-ban alapított meg Dean Kamen, mára a világ legnagyobb ifjúsági robotversenyévé nőtte ki magát. A verseny hivatalos oldala szerint a tavalyi év kihívásán 98 ország több mint 40 ezer csapata vett részt, ami több mint 320 ezer fiatal robotprogramozót jelent. A döntőt minden évben az Egyesült Államokban rendezik meg, és világszerte tartanak selejtezőket. Hatalmas eseményről van szó, ahol csak a legjobb robotprogramozó gyerekek juthatnak az elődöntőkbe és a döntőkbe. A verseny próbára teszi programozói és mérnöki tudásukat, ugyanakkor a csoportmunka és a prezentációs készségek megléte is hangsúlyos a pontozás során.

A HelloWorld mozgalomról

Becslések szerint több mint 20 ezer informatikus hiányzik a hazai munkaerőpiacról. Ezt felismerve a PC World, szakmai szervezetekkel és pedagógusokkal együttműködve 2015 nyarán elindította a HelloWorld mozgalmat, amelynek keretén belül már több mint ötszáz gyerek kóstolhatott bele a programozás, a drón- és robotvezérlés, illetve a 3D-tervezés és -nyomtatás csodálatos világába. A mozgalom szakemberei több ezer gyereket értek el közvetlenül az iskolákban tartott előadásaikkal, illetve közvetve további több százezer embert a PC World offline és online felületein publikált, egyedi fejlesztésű tananyagokkal.

Lépjen kapcsolatba velünk

Kapcsolat

Project029 Magyarország Szolgáltató Kft.
Cim: 1132 Budapest, Visegrádi utca 31.
Tel: (+36 1) 577-4301
E-mail: info@project029.com

Ügyfélszolgálat

Sajtókapcsolat

A Project029 Magyarország Kft. közleménye

A Project029 Magyarország Kft.-t ért közelmúltbeli támadásokkal kapcsolatban a cég az alábbi nyilatkozatot adja ki.

Céglogónkat a Mazaj Media Kft. – mely partnercégünk jogelődjének volt a tulajdonosa 2016-ig – az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál (EUIPO) jogellenesen, önmagáénak feltüntetve levédette.

Ezzel szemben megtettük a szükséges büntetőjogi, illetve polgári jogi lépéseket, melyek nyomán indult eljárások jelenleg is folyamatban vannak.

A jogi eljárás semmilyen formában nem érinti a PC World, a Gamestar és a Computerworld termékekhez fűződő kiadói jogokat. A jogvita tárgya kizárólag a ‚Project029’ szellemi védjegy használata.

A Project029 Magyarország Kft. jogszerűen, minden jogszabályt betartva üzemel, és a működéséhez szükséges valamennyi engedéllyel rendelkezik.

Csák Ambrus
ügyvezető
Project029 Magyarország Kft.