Események

HelloWorld

Remek programozási nyelv a Turbo Pascal, és az sem árt, ha a diákok ismerik az input és az output perifériák fő különbségeit, az informatika világa azonban ennél sokkal színesebb. Az elmúlt évek során végbemenő változásokkal még a felhasználók is nehezen tudnak lépést tartani,nemhogy az oktatás.

A PC World ezt felismerve 2015 tavaszán iparági összefogást sürgetett, aminek eredményként megszületett a HelloWorld mozgalom. Teltházas informatikai táboraink, a több ezer főt elérő robotversenyeink és Unplugged előadássorozataink már bizonyították, hogy hatalmas az érdeklődés a modern informatikai oktatás iránt.

Minecraft Tábor

A HelloWorld új fejezetet nyit a hazai informatikaoktatás történetében, a programozás tanulását ugyanis a korosztály által leginkább kedvelt környezetbe helyezi, a Minecraft világába. A speciális, szakemberek és pedagógusok által kidolgozott, világviszonylatban is merőben új oktatási módszer segítségével a diákok megtanulják, hogy programkódok segítségével miként befolyásolhatják a szoftver viselkedését, játszva sajátítva el a programozás alapjait.

A PC World szakemberei pedagógusokkal és civil szervezetekkel együttműködve dolgozták ki azt a speciális tananyagot, amelyet a táborban részt vevő gyermekek elsőként ismerhetnek meg. A játékosságot maximálisan szem előtt tartó tanmenet projektalapú, és többek között programozást, robotikát, valamint 3D-tervezést és nyomtatást tartalmaz, miközben a csoportmunkát és a kommunikációs, asszociációs készségeket is fejleszti.

GameStar Tábor

A rendezvényt 2003 nyarán indította a kiadónk a brand rajongói számára. Az 55-60 fős, egyhetes események ötvözik a lazább informatika (játék) és a hagyományos tábor (nem játék) főbb jellemzőit. Az esemény minden évben a mintegy 25 000–30 000 főt számláló, kifejezetten aktív GameStar közösség kiemelt eseménye, szervezését, lebonyolítását és beszámolóit mindig komoly érdeklődés kíséri. A szervezett és az adhoc programokat a GameStar szerkesztősége és a partnerek közösen állítják össze, kezdve a játék-versenyektől a hardver- és szoftverbemutatókon át a közös étkezésekig, kirándulásokig vagy hagyományos tábori versenyekig.

GameNight

A GameNight a magyar játékipar nemhivatalos házibulija. Egyaránt hivatalosak rá a videojátékok fejlesztői, forgalmazói, a média képviselői és természetesen maguk a játékosok is. A rendezvényt 2013 májusában indította útjára a legnagyobb hazai online és offline játékmagazin, a GameStar. A látogatók száma hónapról-hónapra nőtt és néhány hónap alatt sikerült átlépnie a 200 fős határt.

Mozdulj Gamer Mozgalom

A PlayIT szervezői és a GameStar egy eddig példátlan mozgalmat indítottak el 2015 őszén, kifejezetten a gamer társadalom szereplőit megcélozva. A Mozdulj Gamer Mozgalom célja, hogy egész évben ingyenes aktivitásokat, egészségügyi szűréseket, tanácsadásokat és szakértői kommunikációt szervezzen, illetve megismertesse a mozgás, konstruktív kikapcsolódás és közösségi tevékenységek örömét ezzel az egyre növekvő társadalmi csoporttal.

Bár a Mozdulj Gamer sorozat programjának a gerincét a változatos és érdekes sportok adják, maga az esemény nem csak és kizárólag a testmozgásra korlátozódik. Feladatunknak érezzük, hogy a videójátékokon szocializálódott generációt testmozgásra ösztönözzük, és arra, hogy megismertessük velük a sportok szeretetét és a mozgás örömét. A mozgalom létrehozásával a célunk egy tartalmas és konstruktív kikapcsolódási forma megalkotása kifejezetten ennek a célcsoportnak.

Storageworld konferencia

A digitalizálódó vállalatok és intézmények életében a működésük során keletkezett és feldolgozott adatok mennyisége és fajtáinak száma dinamikusan növekszik. A nagyobb szervezetek arra a kérdésre keresik a választ, hogy miként tárolhatnák, kezelhetnék és aknázhatnák ki adataikat sokkal hatékonyabban, mint korábban, a kisebbek pedig elindulnak tömegesen a számítástechnikai felhő felé, hogy megtalálják a leginkább költségkímélő megoldásokat.

A StorageWorld célja, hogy képet adjon az élenjáró adattárolási technológiákról, betekintést nyújtson az adatok kezelésének és feldolgozásának új megoldásaiba, és végül, de nem utolsó sorban felhívja a figyelmet az adatok védelmének fontosságára.

Secworld konferencia

A kiberbűnözés túl nagy üzletté vált ahhoz, hogy hatásait megfelelő ráfordítás nélkül a vállalatok kerítésén kívül lehetne tartani. Az elmúlt hónapok tendenciái alapján a kiberbűnözők egyre gyakrabban vesznek célba magyar vállalatokat. Az idei biztonsági trendek a sötét oldal előretörését mutatják.

Informatikai biztonság, informatika a biztonságtechnikában szakmai konferencia mindazoknak, akik biztonságban szeretnék tudni cégüket

Innoworld konferencia

Ki mondta, hogy a közlekedési forradalom véget ért? Noha manapság az innováció elsősorban a mind okosabb mobil készülékekben és a twitterező hűtőgépekben nyilvánul meg a mindennapi ember számára, nem szabad elfeledkezni arról, hogy az innovatív IKT-megoldások miként változtatják meg gyökeresen a közlekedési ágazat szereplőinek szolgáltatásait és üzleti modelljét.

CIO.hu konferencia

A magyar CIO társadalom csúcstalálkozója, amelyen az év legfontosabb témáiról szólnak a beszélgetések, a cloudtól az IT-biztonságon keresztül az IT-szervezetek menedzsmentjéig. Hagyományosan horizontális, áttekintő jellegű a CIO.hu, ezért előadásai napjaink legfontosabb témái – a CIO kihívásai, a diszruptív technológiák hatása a vállalati IT-ra, felhő, IT biztonság, BYOD, nagy adat – köré csoportosulnak.