Elhunyt Patrick J. McGovern, az IDG alapítója

A világszerte ismert üzletember 76 éves korában halt meg.

Elhunyt Patrick J. McGovern, az IDG alapítója

Az International Data Group (IDG) csütörtökön jelentette be, hogy március 19-én elhunyt Patrick J. McGovern, a cégcsoport alapító-elnöke.

„Az IDG egy valódi látnokot, az IT-közösség pedig egyik legkiválóbb tagját vesztette el – hangsúlyozta Walter Boyd, a cégcsoport igazgatótanácsának frissen kinevezett elnöke. – Pat leghőbb vágya az volt, hogy az IDG , mint az információtechnológia médiuma, jobbá tegye a világot:”

Patrick Joseph McGovern1937. Augusztus 11-én született a New York-i Queensben, gyerekkorának nagy részét Philadelphiában töltötte. Újságíró karrierjét az MIT hallgatójaként kezdte, az Egyesült Államok első számítógépes magazinjában, a Computers and Automationban jelentek meg írásai Miután 1959-ben lediplomázott, társzerkesztőként és kiadóként is dolgozott a lapnál.

McGovern 1964-ben alapította meg az International Data Corporationt (IDC), amely ma az IDG egyik leányvállalataként informatikai témájú kutatásokkal, elemzésekkel és statisztikákkal látja el az iparági szereplőket. Az üzletember három évvel később, 1967-ben hívta életre a Computerworld magazint, amely ma már számos országban, köztünk előbb az IDG Magyarország majd a Project 029 kiadásában Magyarországon is megjelenik.

Az IDG a McGovern irányítása alatt eltelt öt évtizedben több mint 300 magazint és újságot, valamint 460 weboldalt indított világszerte.

Lépjen kapcsolatba velünk

Kapcsolat

Project029 Magyarország Kft.
Cim: 1132 Budapest, Visegrádi utca 31.
Tel: (+36 1) 577-4301
E-mail: info@project029.hu

Ügyfélszolgálat

Sajtókapcsolat

  • Kérjük partnereinket, hogy sajtóközleményeiket a következő e-mail címre küldjék: sajto@project029.hu